Biljart Academie Oegstgeest

Wat is de Biljart Academie Oegstgeest?

De Biljart Academie Oegstgeest is een aantal jaren geleden opgericht door Cas Juffermans en Bob van Ingen Schenau. Beiden zijn  ervaren biljarters die zich erover verbaasden waarom er in andere sporten zoals golf, tennis en voetbal wel mogelijkheden waren om via lessen of een cursus kennis te maken met de sport en bij de biljartsport hier erg weinig mogelijkheden voor zijn. Na een avondje brainstormen werd de Biljart Academie opgericht als toegevoegde waarde van de Stichting Biljart Centrum Oegstgeest.

 

Vijf ervaren instructeurs geven nu wekelijks kennismakingslessen en biljartcursussen in de diverse spelsoorten zoals libre en driebanden voor beginners en gevorderde biljarters.

U kunt zich hiervoor aanmelden via   "Ons bereiken".

 

Door gericht reclame te maken in de regionale pers omdat de biljartsport een relatief onbekende ondergewaardeerde sport is komen er nu wekelijks nog niet met de sport bekende geïnteresseerden langs om een kennismakingsles te  krijgen met als resultaat dat velen doorgaan met het biljarten.

 

Clinics door Biljart Academie Oegstgeest

Steeds meer belangstelling uit de regio is er voor de instructeurs georganiseerde clinics voor grote en kleine groepen. We we hebben hiervoor diverse arrangementen samengesteld. Hoe leuk is het niet om met een groepje op een ongedwongen en gezellige manier onder leiding van een instructeur kennis te maken met deze sport

 

Wees welkom en kom gerust eens langs of neem contact met ons op !  

Reacties op biljartclinicis

Geslaagd Biljart Academie Oegstgeest  Cursistent0ernooi  ...

Op 6 april 2024 heeft de Biljart Academie een gezellig toernooi georganiseerd voor de cursisten van het afgelopen seizoen.

De deelname was zeer groot, afgemeten aan het aantal afgenomen biljart cursussen (112 stuks) van het afgelopen seizoen, er deden 40 cursisten enthousiast deel aan de gezellige middag.

De wedstrijdleiding had de cursisten in poules van 4 personen ingedeeld en iedereen moest 6 korte biljartwedstrijdjes spelen.

Voorafgaand aan het toernooi werd door de wedstrijdleiding uitgelegd dat winnen minder belangrijk was dan biljarten zoals het door de instructeurs uitgelegd was en tijdens het toernooi deed iedereen zijn best om dit zo goed mogelijk uit te voeren.

Uiteindelijk werd Cor Knetsch eerste, Leen van der Horst tweede en Herman Brauckmann derde van het toernooi.

Tijdens de prijsuitreiking werd aan Aad Henderson de prijs uitgereikt voor de kortste partij en  Margoret van Klink won de prijs voor de aanmoedigingsprijs.

Na afloop was er een gezellig en heerlijk hapjes buffet waar alle deelnemers aan deel namen en onder het genot genot van lekkere hapjes en wat drankjes werd er nog lang nagepraat.

Iedereen ging uiteindelijk voldaan naar huis na een heerlijke biljartdag.

 

Wat doe je met je verjaardag ......  ?

Altijd weer een lastige kwestie. Vroeger was het simpel. Ik kom uit Utrecht en heb heel wat keren met mijn vriendjes de Domtoren beklommen. Of later hier in Oegstgeest, ging je naar het strand, het Leidse Hout of tegenwoordig naar Naturalis.

Maar wat doe je als je al wat ouder bent en niet met zijn allen koffie met gebak wil eten rond de salontafel ?

Welnu: de biljartacademie biedt uitkomst. Op Goede Vrijdag toog ik met broers en zwagers naar het biljartcentrum. Daar werden we onthaald op een hartstikke leuke “Biljart Clinic”.

De instructeurs Bob en Louis wisten er een prachtige avond van te maken.
Na de nodige uitleg en oefeningen een mooi familiespel: pot-stoten.
Een obstakel in het midden van de tafel en met slechts 2 ballen, steeds de andere bal raken. Maar wel met de truc de ballen zo weten te leggen dat de volgende speler dat raken van de andere bal niet gaat lukken. Tenslotte in de all-in prijs, de nodig biertjes en bitterballen.
Een prachtig verjaarspartijtje!

Ik kan me geen betere Goede Vrijdag herinneren dan deze.

Dank aan beide instructeurs.

Anton van Kempen

 

Geslaagde biljartclinic op 15 maart 2024 ....

Ondergetekende had als verrassing zijn vrouwelijke collega’s uitgenodigd om eens te komen biljarten in Oegstgeest. Op 15 maart heb ik een biljartclinic laten plaatsvinden in het biljartcentrum te Oegstgeest onder leiding van biljartinstructeur Bob.
Ondanks het feit dat we een half uurtje te laat arriveerden, was dit het begin van een ontzettend geslaagde biljartavond.
Bob wist op een plezierige ongedwongen manier les te geven waarbij serieuze biljart instructie werd gelardeerd met grapjes en dolletjes. Mijn vrouwelijke collega’s en ondergetekende hebben een topavond beleefd met een gezellige afsluitende borrel en hapjes.
Namens iedereen heel hartelijke dank en we komen zeker nog eens terug. En Bob ...namens mijn vrouwelijke collega’s de complimenten hoe jij op een zeer correcte manier hen benaderde en hen op een zeer prettige manier les gaf.

Remco Draijer

 

Mooie bijeenkomst van 20 schippers van De Heeren Schouten op 16 maart 2024 ...

Graag willen we jullie hartelijk danken voor de mooie avond die we mochten beleven in het prachtige en gezellige BCO. Dank !!
Ik wil hierbij onze dank overbrengen aan de goede gastheer Jos en de hartelijke instructeur.

We zullen - waar mogelijk en passend - van dee’s ervaring kond doen.

Geslaagde clinic op 6 januari 2024 ....

Met 4 vrienden volgden we een biljartclinic van Peter Oskam.
Als middenvijftigers die vroeger veel  biljartten en snooker speelden kunnen we allemaal een keu vasthouden, recht stoten en effect geven.
Peter heeft ons via leuke oefeningen geleerd wanneer je dat inzet en hoe je beter naar een situatie kijkt
(waar blijft de 2e bal?). Dit alles met 2 drankjes en een snack.

Topmiddag gehad !

Geslaagde scholingsdag en cursus driebanden op 22 november 2023 ...

Wij hebben een scholingsmiddag gehad voor ons montagepersoneel en klanten over "schade in de droge afbouw". Voor ons was dit een succesvolle middag, die op een hele gezellige manier afgesloten is met een cursus Driebanden en gestart is met een heerlijke lunch. Alles verzorgd door de mensen van Stichting Biljartcentrum Oegstgeest. Top geregeld !

 

Geslaagde clinic op 4 oktober 2023 ....

Voor zijn zestigste verjaardag deden wij onze tennismaat een Vriendendeal bij de Biljartacademie cadeau.
Wat een goede keuze was dat.
Niet alleen de jarige was er blij mee; ook wij waren verrast door de twee soms confronterende maar (daarom) leerzame en bovenal gezellige uren die de geduldige biljartacademici Louis en Bob voor ons op het laken legden.


Zij lieten ons ervaren hoe lekker het is om de ballen te laten doen wat jij hebt bedacht.
Wat we onszelf in jongere jaren café-biljartend hadden aangeleerd en wat raakvlakken had met het tennisspel gebruikten de docenten handig om de basis van het biljarten bij te brengen.
Niet dat we die nu beheersen, maar onze leergierigheid en de zin om vaker te gaan spelen zijn geprikkeld. Toegegeven; daar droegen de bitterballen en biertjes in de nazit aan bij, maar eerst en vooral (de mannen van) de Biljartacademie. Top !

                                           
                                                                                TPC Unicum, Heren 1 35+ 

 

Zomertoernooi SBCO op 17 juni 2023 een groot succes.

Op 17 juni hebben de 30 deelnemers (het maximale aantal inschrijvingen)  een prachtige biljartdag beleefd in het biljartcentrum te Oegstgeest.

Op 9 biljarts werden in poules van drie personen met wisselende samenstellingen gestreden.
Tijdens het zomertoernooi moeten de deelnemers afhankelijk van hun moyenne eerst libre, hierna bandstoten en als laatste de partij besluiten met een lossebandstoot.

Hierdoor ontstonden er erg spannende partijen omdat het niet eenvoudig is om de laatste carambole te maken.

Uiteindelijk werd ongeslagen Thijs Teeling kampioen met als runner up George Ninaber.

Tijdens de prijsuitreiking konden alle deelnemers genieten van de heerlijke vleesgerechten van de barbecue in combinatie met diverse sausjes en salades .

Al met al een geslaagde biljartdag !

 

 

Biljart Academie Oegstgeest  Cursistent0ernooi op 20 mei 2023.

Op 20 mei jl. heeft de Biljart Academie een gezellig toernooi georganiseerd voor de cursisten
van het afgelopen seizoen.

De deelname was zeer groot, afgemeten aan het aantal afgenomen biljart cursussen (64 stuks) van het afgelopen seizoen, er deden 36 cursisten enthousiast deel aan de gezellige middag.

De wedstrijdleiding had de cursisten in poules van 4 personen ingedeeld en iedereen moest
6 korte biljartwedstrijdjes spelen.

Voorafgaand aan het toernooi werd door de wedstrijdleiding uitgelegd dat winnen minder belangrijk was dan biljarten zoals het door de instructeurs uitgelegd was en tijdens het toernooi deed iedereen zijn best om dit
zo goed mogelijk uit te voeren.

Uiteindelijk werd Koos Voskuil eerste en Harry Hanekamp keurig tweede van het toernooi.

Tijdens de prijsuitreiking werd aan Klaas Gutjahr de prijs uitgereikt voor de mooiste stijl van spelen en Herman Brauckmann won de prijs voor de hoogste ten opzichte van zijn moyenne.

Iedereen ging voldaan naar huis met een mooie bos bloemen en een fles wijn, tenslotte was iedereen
een winnaar.

 

 

Leerzame en gezellige biljartclinic op 12 mei 2023 ....

Het volleybalteam XR1 van VCO heeft onlangs een leerzame en gezellige biljartclinic bij de Biljart Academie in Oegstgeest gevolgd. Onder begeleiding van ervaren biljartprofessionals Louis en Rick leerde het team de fijne kneepjes van het biljartspel. Het was een leuke gelegenheid om buiten het volleybalveld te treden en een nieuwe sportieve uitdaging aan te gaan. De biljartclinic zorgde voor onvergetelijke momenten.

Echt een aanrader !
En we komen zeker nog eens terug.

 

 

Gezellig teamuitje met de Biljart Academie Oegstgeest ...

Woensdag 15 maart 2023 hebben wij als apotheekteam een biljartclinic gevolgd georganiseerd door de Biljart Academie Oegstgeest.

De avond begon met een geheel verzorgde voedzame en lekkere maaltijd, want  zonder gevulde maag kon er natuurlijk worden gepresteerd op het biljart !

Allereerst werden de beginselen van het biljarten bijgebracht door instructeurs Louis en Bob. 
Het was verbazingwekkend om te zien hoeveel stappen je maakt met enkele simpele tips.
Zelfs voor de minder getalenteerde was dit een “eye opener” 😉.

 

Na de clinic hadden de instructeurs een biljartspel bedacht waarbij het team de opgedane lessen in de praktijk kon gaan brengen. Dit werd een mooi spel met veel fanatisme en gelach maar bovenal veel plezier.

Onder het genot van een drankje werd de avond afgesloten aan de bar.

 

Louis en Bob dank voor een super gezellige avond.

Het team van Apotheek Linnaeus.

 

Biljartclinic op 8 februari 2023.

Hoewel door ziektes we niet het aantal deelnemers hadden, die we gepland hebben, was de workshop een aangename verrassing. De spelers, die al wat ervaring hadden, werden verrast door een aantal oplossingen met nieuwe stoten, die voor ons eyeopeners waren. Wat mij verraste is, hoe snel de tijd voorbij vloog en de onderbreking met drankjes en snacks gaf helemaal het gevoel van een verzorgde vakantie.


Extra leuk is het feit dat de onervaren speler (Oegstgeestenaar, die absoluut niet wist dat wij zo´n mooi Centrum hadden) zo enthousiast is geraakt, dat hij lessen wil gaan boeken en wat meer te gaan biljarten.
De combinatie van les en een spelletje 10 over rood was een goed idee. Andere leden van onze vriendengroep zijn zo jaloers geworden, dat we waarschijnlijk nog een workshop willen gaan doen.

Bob en Peter bedankt voor de extra biljart stimulans, die jullie ons gegeven hebben.

Thijs 

 

Biljartclinic voor  een vriendinnenclub uit Den Haag op 12 januari 2023.

Bob en Louis hebben onze vriendinnenclub een geweldige avond biljartles gegeven.
9 Dames werden verdeeld over 3 biljarttafels. Er werd les gegeven 
en als afsluiting werd er een wedstrijd gespeeld op ludieke wijze. We hebben heel veel plezier gehad en een aantal van ons werden hierna nog enthousiaster over biljarten.
Bob en Louis waren professioneel en relaxed en 
Jenny zorgde gezellig voor drankjes en hapjes.  
Dank voor deze mooie avond !

Groet, Neeltje
En dank voor de waardebon! 😀

 

Biljartclinic voor een damesgroep op 16 december 2022.

Onze indruk:
We hebben een heel leuke avond gehad. Gezellige ontvangst en een ontspannen
sfeer  Leuk om de oefeningen te doen en steeds stapjes te maken.
Voor sommigen zou het tempo iets hoger kunnen, maar dat is misschien lastig op zo’n
avond. Ik denk dat het spel iets te lang duurde voor ons, wellicht leuker en eerlijker om niet steeds van acquit te beginnen.  Maar je wordt zeker enthousiast gemaakt om vaker te biljarten.

Met zijn achten een heel leuke avond gehad ! Bob en Peter waren prima instructeurs, en erg gezellig !
Een aanrader voor een gezellig avondje uit.

Groeten,
Corrie

 

 

Biljartclinic voor de oud-leden van de Ronde Tafel uit Oegstgeest op 24 november 2022.

Twee instructeurs van de BAO hebben een biljartclinic verzorgd voor een groep van 16 heren, oud leden van de Ronde Tafel uit Oegstgeest.
Bij binnenkomst stond er een heerlijk stamppotten buffet voor de heren klaar en na afloop van deze maaltijd kregen ze enige biljart instructie van de instructeurs. Al gauw bleek dat de meeste heren redelijk konden biljarten waarschijnlijk geleerd in hun studententijd of regelmatig bezoek aan het plaatselijke café .

Hierna werd er in een ontspannen sfeer met een biertje en bitterbal een “Over Rood” toernooitje gespeeld.
Na loting speelden de 8 koppels een aantal rondes tegen elkaar waarbij steeds het koppel wat na een half uur of eerder de meeste "Over Rood punten" had gemaakt met een maximum van uiteraard 10 de winnaar was van de wedstijd. Het team met de meeste punten moest in de finale tegen elkaar spelen voor de grote wisselbokaal welke uiteindelijk gewonnen werd door Dhr. Eduard Scheenstra.

 

Na afloop werd er nog heerlijk nagepraat aan de bar en was de conclusie van de heren dat ze een topavond hadden gehad en werd de organisatie van de BAO bedankt voor de ontspannen sfeer, de lekkere maaltijd en vooral het prima georganiseerde toernooitje

Reacties op individuele lessen

Ge

Beste Bob, in het begin zal je wel gedacht hebben deze leerling gaat het nooit leren maar de aanhouder wint zoals je me reeds tijdens de lessen hebt verteld. Bij het clubkampioenschap van onze vereniging Biola heb ik mijn libre-gemiddelde verdubbeld en ben zelfs clubkampioen hierdoor geworden. Ben erg blij mee en dankbaar voor je geduld en plezierige lessen.

 

Kees

Beste Peter, ontzettend bedankt voor de gevorderde cursus biljarten die je me gegeven hebt.
Door jouw instructie en uiteraard veel oefenen heb ik voor het eerst van mijn leven een serie van 53 caramboles gemaakt bij het librespel. Nogmaals ik ben hier reuze blij mee en zal eerdaags weer contact met je opnemen.