Cas Juffermans

Auteur van vijf instructieve biljartboeken.
Cas speelt in het kaderteam van BV De Engel uit Lisse. Hij is verantwoordelijk voor de biljartzaal van het biljartcentrum in Oegstgeest. Voor lessen beschikbaar op afspraak.

 

Louis Opstal

Ook Louis speelt in het kaderteam van BV De Engel uit Lisse.
Een goede voorbereiding is het halve werk... ook bij biljarten !
Een goede voorbereiding bij een stoot zorgt ervoor dat op het moment van afstoten de concentratie optimaal is en de kans op caramboleren hiermee het grootst. 

In de lessen is er volop aandacht voor allerlei typen stoten, zoals trekstoten, rolstoten, doorschietstoten, piqué, masseé, bandstoten, driebanders, losbanders, klotsstoten en ontmoetingsstoten.

De aangeleerde aanpak is toepasbaar op alle typen stoten (en bij alle spelsoorten) en verhoogt daarmee het inzicht en, nog belangrijker, vooral het plezier in het biljarten !

 

Peter Oskam

Peter biljart al sinds zijn jeugd en speelt in de kadercompetitie bij BV Velsen.

Hij is sinds 2016 gediplomeerd KNBB-instructeur en heeft een onderwijsachtergrond. Bij het lesgeven komen niet alleen het verbeteren van techniek aan bod. Naast theoretische instructie komen er veel praktische speladviezen aan bod en daarmee vallen er al snel meerdere puzzelstukjes in elkaar. Veel aandacht voor spelaanpak, voor bal 2 -hoe “hou je die”- , voor “slim spelen” en natuurlijk ook voor verschillende stootbeelden. Bij elkaar een garantie voor een gevarieerd lesaanbod.

Voor meer info over Peter, zie: https://www.bvvelsen.nl/wp/wp-content/bestanden_bvvelsen/peteroskam.pdf

 

Bob van Ingen Schenau

Bob heeft ruime ervaring in het lesgeven op het biljartgebied.
Als café-eigenaar met een biljart heeft hij gedurende een periode van 25 jaar zeer veel gasten kennis laten maken met het biljarten. Altijd in een ongedwongen sfeer waarbij gezelligheid voorop staat maar zoals u zult merken door zijn tips en ervaring snel resultaat.

Bob heeft zich naast het Librespel gespecialiseerd in het Driebanden en Bandstoten. De spelsoorten waarbij veel creativiteit maar ook het vooruit denken erg belangrijk zijn.

 

Rick Pot

Mijn motto is; verbeter je inzicht en verbeter je moyenne.

Ik ben Rick Pot en sinds 1996 gediplomeerd KNBB instructeur A.
In al die jaren daarna heb ik veel ervaring opgedaan met lesgeven aan biljartliefhebbers die, op elk individueel niveau, graag wat wilden leren.

Inzicht, slimmer spelen en de juiste techniek toepassen, maar bovenal veel plezier beleven aan het "spelletje".

Ik speel zelf nog competitie op het hoogste niveau kleine tafel en doe individueel nog mee aan de persoonlijke kampioenschappen.

 

Instructeur Beschikbaar
Louis Opstal      vrijdagochtend en zaterdagochtend van 11.00 – 13.00 uur.
Cas Juffermans maandagmiddag en donderdagavond. In overleg op andere dagen.
Peter Oskam  maandag overdag en in overleg op andere dagen.
Bob van Ingen Schenau      dagelijks mogelijk op afspraak.
Rick Pot woensdag en donderdag (ochtend & middag). In overleg op andere dagen.